barbunya pilaki
malzemeler:
2 su bardağı barbunya ( bir gece önceden ıslanmış)
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 orta boy soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
barbunyanın yapılışı :
(Barbunyalar akşamdan ıslatılmış olmalı ıslatılan barbunyalar haşlanır) haşlayıp pişirdiğiniz barbunyaları ince doğranmış soğanlar yağda pembeleşene kadar kavurun salçaları ekleyin havucu ince uzun şeritler halinde doğrayın biraz kavurun en son barbunyaları ekleyin ve diğer malzemelerle 2-3 dakika çevirin en son üstünü geçecek kadar su ilave edin ..
2 su bardağı barbunya ( bir gece önceden ıslanmış)
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 orta boy soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
barbunyanın yapılışı :
(Barbunyalar akşamdan ıslatılmış olmalı ıslatılan barbunyalar haşlanır) haşlayıp pişirdiğiniz barbunyaları ince doğranmış soğanlar yağda pembeleşene kadar kavurun salçaları ekleyin havucu ince uzun şeritler halinde doğrayın biraz kavurun en son barbunyaları ekleyin ve diğer malzemelerle 2-3 dakika çevirin en son üstünü geçecek kadar su ilave edin ..
![]() |
http://yemeeek.blogspot.com/ |
Yorumlar
Yorum Gönder