pastahane tuzlusu
malzemeler:
125 gram margarin(oda sıcaklığın yumuşak olacak)
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi
1 yumurta(akı hamurun içine,sarısı hamurun üzerine)
3,5 su bardağı un
üzerine:
susam,çörek otu
kurabiyenin yapılışı:
un haricinde tüm malzemeleri bir kapta karıştırın en son unu ekleyin ve kulak memesi kıvamında hamur oluşturun merdane yardımıyla açın şekiller verin üstüne yumurta sarısını sürün çörek oyu ve susamları üzerlerine serpiştirin ve 175 derece 35-40 dakika pişirin...
125 gram margarin(oda sıcaklığın yumuşak olacak)
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi
1 yumurta(akı hamurun içine,sarısı hamurun üzerine)
3,5 su bardağı un
üzerine:
susam,çörek otu
kurabiyenin yapılışı:
un haricinde tüm malzemeleri bir kapta karıştırın en son unu ekleyin ve kulak memesi kıvamında hamur oluşturun merdane yardımıyla açın şekiller verin üstüne yumurta sarısını sürün çörek oyu ve susamları üzerlerine serpiştirin ve 175 derece 35-40 dakika pişirin...
Yorumlar
Yorum Gönder