sac kavurma
malzemeler:
500 gram dana eti(orta yağlı)
10 adet sivri biber
3 adet büyük boy domates
1 adet küçük soğan
100 gram tereyağı
tuz,kırmızı biber,karabiber,kekik
10 adet sivri biber
3 adet büyük boy domates
1 adet küçük soğan
100 gram tereyağı
tuz,kırmızı biber,karabiber,kekik
kavurmanın yapılışı:
Soğanı incecik kıyın tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun ardından ince kıyılmış biberleri ve domatesleri ekleyin biraz malzemeler harmanlansın kısık ateşte ,eti ekleyin ve son olarak baharatları ekleyin kısık ateşte pişirin...
Soğanı incecik kıyın tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun ardından ince kıyılmış biberleri ve domatesleri ekleyin biraz malzemeler harmanlansın kısık ateşte ,eti ekleyin ve son olarak baharatları ekleyin kısık ateşte pişirin...
(Etin hafif yağlı olması etin kurumasını engelleyecek ve yumuşak pişmesini sağlayacaktır.Aynı zamanda yüksek ateşte pişen et de kurur.)
Yorumlar
Yorum Gönder