şehriyeli bulgur pilavı eşliğinde tavuk ciğeri ve taşlık kavurması

pilav malzemeleri:

2 su bardağı iri bulgur
1/2 çay bardağı tel şehriye
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı su
tuz

pilavın yapılışı :

tel şehriyeleri yağda pembeleşene kadar kavurun , yıkanmış bulguru tel şehriyelerin üzerine ekleyin ve bir süre kavurun ( pilavınızın tane tane olması için güzel kavrulması önemli ) tuzunu ve suyu koyun kısık ateşte demlenmeye bırakın pilavınızı ...

ciğer ve taşlık malzemeleri:

200 gram tavuk ciğeri
200 gram tavuk taşlığı 
1/2 çay bardağı sıvı yağ 
tuz 

ciğerin ve taşlığın yapılışı :

temizlenen taşlık ve ciğerler doğranır ve yağla kısık ateşte pişirilir...

pilav ve ciğerlerin birleştirilmesi :

yuvarlak bir kabın dibine ciğer ve taşlığı serin üzerine de pilavı dökün düzleştirin ve düz bir tabağa ters çevirin ...üstüne kekik serpebilirsiniz...
http://yemeeek.blogspot.com/

Yorumlar

Popüler Yayınlar