şehriyeli bulgur pilavı eşliğinde tavuk ciğeri ve taşlık kavurması
pilav malzemeleri:
2 su bardağı iri bulgur
1/2 çay bardağı tel şehriye
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı su
tuz
pilavın yapılışı :
tel şehriyeleri yağda pembeleşene kadar kavurun , yıkanmış bulguru tel şehriyelerin üzerine ekleyin ve bir süre kavurun ( pilavınızın tane tane olması için güzel kavrulması önemli ) tuzunu ve suyu koyun kısık ateşte demlenmeye bırakın pilavınızı ...
ciğer ve taşlık malzemeleri:
200 gram tavuk ciğeri
200 gram tavuk taşlığı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
ciğerin ve taşlığın yapılışı :
temizlenen taşlık ve ciğerler doğranır ve yağla kısık ateşte pişirilir...
pilav ve ciğerlerin birleştirilmesi :
yuvarlak bir kabın dibine ciğer ve taşlığı serin üzerine de pilavı dökün düzleştirin ve düz bir tabağa ters çevirin ...üstüne kekik serpebilirsiniz...
2 su bardağı iri bulgur
1/2 çay bardağı tel şehriye
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı su
tuz
pilavın yapılışı :
tel şehriyeleri yağda pembeleşene kadar kavurun , yıkanmış bulguru tel şehriyelerin üzerine ekleyin ve bir süre kavurun ( pilavınızın tane tane olması için güzel kavrulması önemli ) tuzunu ve suyu koyun kısık ateşte demlenmeye bırakın pilavınızı ...
ciğer ve taşlık malzemeleri:
200 gram tavuk ciğeri
200 gram tavuk taşlığı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
ciğerin ve taşlığın yapılışı :
temizlenen taşlık ve ciğerler doğranır ve yağla kısık ateşte pişirilir...
pilav ve ciğerlerin birleştirilmesi :
yuvarlak bir kabın dibine ciğer ve taşlığı serin üzerine de pilavı dökün düzleştirin ve düz bir tabağa ters çevirin ...üstüne kekik serpebilirsiniz...
![]() |
http://yemeeek.blogspot.com/ |
Yorumlar
Yorum Gönder