şekerpare


malzemeler:

250 gram margarin(oda sıcaklığında yumuşak olacak)
1 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı irmik
2 yumurta(+bir tane yumurta sarısı da üzerine)
4 su bardağı un
1 paket vanilya 
1 kase fındık içi( hamurların üzerine)

şerbet: 

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su 
1 tatlı kaşığı limon suyu

şeker pare yapılışı:

Un ve irmik harici tüm malzemeleri bir kapta karıştırın margarin ezilinceye karışımın içinde kaybolana kadar karıştır son olarak un ve irmiği ekleyin yoğurun ve yağlanmış tepsiye aralıklarla şekil verdiğiniz bezeleri yerleştirin üzerilerine yumurta sarısını sürün ve fındıklarını koyun 180 derece de 30 dakika pişirin .

sıcak tatlı ılık şerbet olacak...

Yorumlar

Popüler Yayınlar