patlıcan kebabı

malzemeler:

5 adet patlıcan
150 gram kıyma
1 orta boy soğan 
2 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam maydanoz
10 tane sivri biber

sıvı yağ
tuz
 yeteri kadar kürdan

yemeğin yapılışı :

Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulur , soyulan patlıcanlar 4 uzun parçaya kesilir ve tuzlu suya koyulur. ( acı sularının çıkması için ) .

Bir tavaya 1 su bardağı sıvı yağ koyulur ve kızdırılır , kızdırılan yağın içine suyu sıkılmış patlıcan dilimleri koyulur ve kızartılır .
Kızaran patlıcanlar kağıt peçetelerin üzerine alınır .
Soğan hafif yağda kavrulur 1 domates soyulur küp küp doğranır ve soğanların üzerine eklenir hafif kavrulan domates ve soğanların üzerine kıyma ,biber ve domates salçaları eklenir kıymalar kavrulduğunda tuzu ve diğer baharatları eklenir .
Kızarmış patlıcan şeritlerinden 2 tanesi artı oluşturacak şekilde koyulur üzerine harçtan koyulur ve patlıcan şeritleri toplanır ve kürdanla tutturulur .
Kalan domates yuvarlak oluşturacak şekilde doğranır ve bir fırın tepsisine dizilir  üzerilerine hazırladığımız patlıcanlar koyulur biberler yemeğin üzerine koyulur 2 bardak su ile bir tatlı kaşığı domates salçası karıştırılır ve patlıcanların üzerine dökülür fırında 200 derece de 30 dakika pişirilir...

yemeeek.blogspot.com



Yorumlar

Popüler Yayınlar