sütlaç

malzemeler:

1/2 su bardağı pirinç
1 litre süt
1 buçuk su bardağı şeker
2 paket vanilya 
1 adet yumurta
2 çay kaşığı nişasta

üzeri süsü için :

fındık yada ceviz

sütlacın hazırlanışı :

Öncelikle pirinç yıkanır ve 2 su bardağı pirinç de haşlanır ; pirinçler su su bardağı suyu çekip lapa olana kadar pişirilir.
Pişen pirinçler süzülür ve soğuk sudan geçirilir.
Süt ocaktaki yerini alır hafif ısındığın da pirinçler içine dahil edilir ve kaynamaya bırakılır .
Kaynayan süt ve pirinç karışımına şeker ilave edilir ve şeker eriyip süt hafif kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatılır.
Kaynayan karışımın içerisine başka bir kapta karıştırılmış vanilya , yumurta,nişasta ve yarım su bardağı kadar suyu tencereden alınmış bir kepçe sütü birbiriyle karıştırın ve hafif ılıyan karışımınızı sütünüzün içine karıştırarak ekleyin ve kısık ateş de pişmeye bırakın kıvam aldıktan sonra küçük kaselere paylaştırın ister bu haldeyken soğutup servis edin isterseniz de küçük kaselere paylaştırdığınız sütlaçlarınızı yarı ya kadar su ile dolu bir kaba dizin ve 150 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirmeye devam edin ve kızaran sütlaçların üstüne fındık ya da ceviz serpiştirin ...



Yorumlar

Popüler Yayınlar