kahvaltılık Salça

Malzemeler;
100 kilo kırmızı kapya biber
20 kilo domates
5 kilo patlıcan
Tuz
500 gram tereyagi
500 gram sıvı yağ
30 tane kavanoz ve kapak

Yapılışı;

Öncelikle tüm malzemeler yıkanır .
Biberler ve ve domatesler büyük tencerelere doğranır  büyük bir ateşin üstüne koyulur ve yağsız tuzsuz kendi suyunda pişirilir bu işlemden sonra buyuk demir süzgeçlerden geçilir en son patlıcanlar közlenir ve soyulur ufak ufak doğranır tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır ısındıktan sonra patlıcanlar ve süzgeçten geçirdiğiniz biber domates karışımı ve tuz eklenir pişene kadar kavrulur bu işlem yaklaşık 3 saat  ağır ateşte gerçekleşiyor sonra kavanozlara paylaştırılıyor kapaklar kapanmadan önce sıcak su içerisinde kaynatılır sonra kapatılıyor kışlık kahvaltılık Salça hazırlanır...



Yorumlar

  1. Sabahları özelikle peynirle çok hoş oluyor. Kışın kahvaltıda vazgeçilmezim...

    YanıtlaSil
  2. cok guzel bende severek yıyıorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar