kıymalı tepsi böreği
Malzemeler;
6 tane hazır yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı pekmez
100 gram kıyma
2 orta boy soğan
3 orta boy patates
1 tane soda
1 tatli kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
Pulbiber +tuz+sıvı yağ + çörek otu
Yapılışı ;
Patatesler miktar su ile haşlanır.
Öncelikle soğanlar rendelenir ve hafif yağ da kavrulur .
Ardından salçalar eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kıyma eklenir rengi dönüp kavrulana kadar pişilir.
Haşlanmış patatesler de harcın üzerine rendelenir ve karıştırılır en son bir miktar maydanoz eklenir.
Süt, 1 yumurta ve soda çırpılır.
Yağlanan tepsinin üzerine ilk kat yufka serilir bu yufkanın üzerine diger yufkadan parçalar kopartilarak yufka parçaları koyulur bu parçaların üzerine yaptığımız sostan eklenir ve iç harç malzemeleri eklenir .
Yufkalar ve iç malzemeler bitene kadar işlem devam eder .
Kalan yumurta bir miktar pekmez ile çırpılır ve böreğin üzerine sürülür çörek otu ile süslenir 150 derece fırında pişirilir. ....
6 tane hazır yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı pekmez
100 gram kıyma
2 orta boy soğan
3 orta boy patates
1 tane soda
1 tatli kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
Pulbiber +tuz+sıvı yağ + çörek otu
Yapılışı ;
Patatesler miktar su ile haşlanır.
Öncelikle soğanlar rendelenir ve hafif yağ da kavrulur .
Ardından salçalar eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kıyma eklenir rengi dönüp kavrulana kadar pişilir.
Haşlanmış patatesler de harcın üzerine rendelenir ve karıştırılır en son bir miktar maydanoz eklenir.
Süt, 1 yumurta ve soda çırpılır.
Yağlanan tepsinin üzerine ilk kat yufka serilir bu yufkanın üzerine diger yufkadan parçalar kopartilarak yufka parçaları koyulur bu parçaların üzerine yaptığımız sostan eklenir ve iç harç malzemeleri eklenir .
Yufkalar ve iç malzemeler bitene kadar işlem devam eder .
Kalan yumurta bir miktar pekmez ile çırpılır ve böreğin üzerine sürülür çörek otu ile süslenir 150 derece fırında pişirilir. ....
Yorumlar
Yorum Gönder