Beşamel soslu makarna

Malzemeler;

1/2 paket erişte makarnası
2 yemek kaşığı tereyağı

Beşamel sos için ;

1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı soğuk süt
Tuz

Üzeri için ;

Kaşar peyniri rendesi

Yemeğin Yapılışı;

Makarna tuz ve sıvı yağ ilave edilmiş suda haşlanır .
Haşlanmış makarnalar süzülür ve küçük bir borcama alınır .
Borcama alınan makarnanın üzerine tereyağı eklenir .
Diğer yandan sıvı yağda un kavrulur ve üzerine soğuk süt yavaşça eklenir kıvam alana kadar pişirilir .

Beşamel sos makarnanın üzerine yaydırılır.
En son bir miktar kaşar peyniru rendelenir ve 175 derece fırında pişirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar