Beşamel soslu makarna
Malzemeler;
1/2 paket erişte makarnası
2 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sos için ;
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı soğuk süt
Tuz
Üzeri için ;
Kaşar peyniri rendesi
Yemeğin Yapılışı;
Makarna tuz ve sıvı yağ ilave edilmiş suda haşlanır .
Haşlanmış makarnalar süzülür ve küçük bir borcama alınır .
Borcama alınan makarnanın üzerine tereyağı eklenir .
Diğer yandan sıvı yağda un kavrulur ve üzerine soğuk süt yavaşça eklenir kıvam alana kadar pişirilir .
Beşamel sos makarnanın üzerine yaydırılır.
En son bir miktar kaşar peyniru rendelenir ve 175 derece fırında pişirilir.
1/2 paket erişte makarnası
2 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sos için ;
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı soğuk süt
Tuz
Üzeri için ;
Kaşar peyniri rendesi
Yemeğin Yapılışı;
Makarna tuz ve sıvı yağ ilave edilmiş suda haşlanır .
Haşlanmış makarnalar süzülür ve küçük bir borcama alınır .
Borcama alınan makarnanın üzerine tereyağı eklenir .
Diğer yandan sıvı yağda un kavrulur ve üzerine soğuk süt yavaşça eklenir kıvam alana kadar pişirilir .
Beşamel sos makarnanın üzerine yaydırılır.
En son bir miktar kaşar peyniru rendelenir ve 175 derece fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder