yağlı katmer
Malzemeler ;
1 su bardağı un
Aldığı kadar su
Tuz
Yağlamak için ;
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı ;
Un su ve tuzla hafif sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur .
Sıvı yağ ve tereyağı hafif ısıtılır .
Hamur oklavayla açılır üstüne yağ sürülür ve hamur katlanır tekrar açılır ısınmış yağsız tavada arkalı önlü pişirilir ...
1 su bardağı un
Aldığı kadar su
Tuz
Yağlamak için ;
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı ;
Un su ve tuzla hafif sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur .
Sıvı yağ ve tereyağı hafif ısıtılır .
Hamur oklavayla açılır üstüne yağ sürülür ve hamur katlanır tekrar açılır ısınmış yağsız tavada arkalı önlü pişirilir ...
Yorumlar
Yorum Gönder