ayva reçeli

Malzemeler ;

1 kilogram ayva
1 buçuk litre su
1 kilogram şeker
3-4 tane ayva çekirdeği
1 limon suyu
1 çay bardağı nar suyu

Yapılışı ;

Ayvalar temizlenir küp küp doğranır .
Su ve ayva çekirdekleri eklenerek yumuşayana kadar kaynatılır .
Kaynayan ve yumuşayan ayvanın üzerine şeker eklenerek pişirmeye devam edilir .
En son limon suyu ve nar suyu eklenerek bir 45 dakika daha kaynatılır.
Son olarak kavanozlara koyulur ve kapakları sıkıca kapatılır ....

Not : Bir tane narı katı meyve sıkacağında sıkarak nar suyunu elde ettim .
Eğer katı meyve sıkacağı yoksa hazır meyve suyu da kullanılabilir ...

* Tarif için Ayşegül ablama sonsuz teşekkürler ..



Yorumlar

Popüler Yayınlar