kestaneli pasta

Malzemeler ;

Pandispanyası için ;

6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt

Ara katman kreması için malzemeler;

200 gram çiğ krema
1 paket krem şanti
300 gram haşlanmış kestane
80 gram sütlü çikolata

Kaplama kreması için malzemeler;

200 gram çiğ krema
2 paket krem şanti
1 çay bardağı süt

Jöle için malzemeler ;

200 gram haşlanmış kestane
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı şeker

Çikolata şerit için malzemeler ;

80 gram bitter çikolata

Pandispanya yapımı ;

Yumurtalar akları ve sarıları olmak üzere iki ayrı kaba ayrıştırılırlar .
Aklar bir fiske tuzla katılaşana kadar çırpılır.
Sonrasında kalan tüm malzemeler ayrı bir kapta köpük köpük olana kadar çırpılır.
Bu karışım katılaşmış yumurta beyazlarına yavaş yavaş bir spatula yardımıyla akları söndürmeden yedirilir .
Yağlanmış yuvarlak orta boy bir fırın tepsisine alınır ve 150 derece fırında pişirilir.

Ara katman kremanın yapılışı ise krema,benmaride eritilmiş çikolata ve krem şanti çırpılır .
Ardından haşlanmış, soyulmuş ve minik parçalara ayrılmış kestaneler koyulur ve harmanlanır .

Bu arada pişen pandispanya fırından alınır ve soğumaya bırakılır .
Soğuduktan sonra ikiye kesilir .
İki kapak olarak kesilen pandispanyanın arasına bütün ara kat kreması sürülür ve üst kapak kapatılır .

Üst krema malzemeleri bir kapta çırpılır ve pastanın üzerine ve kenarlarına eşit miktarda sürülür.

Kenar süsü için benmaride bitter çikolata eritilir pastanın kenar boyu kadar alüminyum folyo kesilir ve eni ikiye katlanır (pastanın yüksekliği kadar olmalıdır) eriyen çikolata folyonun üzerine serpiştirilir .
Folyo o şekilde 3 dakika kadar bekletilir sonra folyo pastanın etrafına sarılır ve dolapta 5 dakika bekletilir .
Son olarak folyo yavaşca çikolatadan çekilerek çıkartılır  ...
Jöle malzemeleri bir tavaya alınır pişirilir .
Soğuduktan sonra pastanın üstüne dökülür...




Yorumlar

Popüler Yayınlar