kiremitte sazan
Malzemeler ;
Büyüklerinden bir adet sazan
1 adet domates
1 adet limon
1 küçük boy kuru soğan
Büyük bir tutam maydanoz
50 gram kaşar
Tereyağı + tuz
Yapılışı ;
Kiremitin kabın altına domatesler halka halka kesildikten sonra dizilir dimateslerin üzerine temizlenmiş ve tuzlanmış balık, balığın üzerine halka limonlar , soğanlar , maydanozlar ve tereyağı son olarak biraz daha tuzla tatlandırdıktan sonra alüminyum folya ile sarılır ve 150 derece fırında 20 dakika pişirilir .
20 dakikadan sonra balığın üstü açılır ve kaşar serpilir biraz daha pişirilir ve servis edilir ....
Not ; Balığı en az 20 dakika önce tuzlayın ki içine rahat çeksin lezzetlensin ...
Büyüklerinden bir adet sazan
1 adet domates
1 adet limon
1 küçük boy kuru soğan
Büyük bir tutam maydanoz
50 gram kaşar
Tereyağı + tuz
Yapılışı ;
Kiremitin kabın altına domatesler halka halka kesildikten sonra dizilir dimateslerin üzerine temizlenmiş ve tuzlanmış balık, balığın üzerine halka limonlar , soğanlar , maydanozlar ve tereyağı son olarak biraz daha tuzla tatlandırdıktan sonra alüminyum folya ile sarılır ve 150 derece fırında 20 dakika pişirilir .
20 dakikadan sonra balığın üstü açılır ve kaşar serpilir biraz daha pişirilir ve servis edilir ....
Not ; Balığı en az 20 dakika önce tuzlayın ki içine rahat çeksin lezzetlensin ...
Yorumlar
Yorum Gönder