portakallı ve portakallı jöleli kek

Malzemeler ;

Kek malzemeleri ;

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardagı eritilmiş tereyağı
1 portakal kabuğu rendesi
2 paket kabartma tozu
Klasik kek kıvamını alacak kadar un

Jöle malzemeleri ;

1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
4 tatlı kaşığı nişasta

Süslemek için ;

2 tane kuru kayısı
2 tane kuru incir

Kekin yapılışı ;

Şeker ve yumurtalar krema kıvamına gelene kadar çırpılır .
Ardından eritilmiş tereyağı , süt,portakal kabuğunun rendesi , kabartma tozu eklenir çırpılır en son un eklenir yine çırpılır yağlanmış kalıba dökülür önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30 dakika pişirilir .

Kek piştikten sonra soğutulur ..

Jölesi için tüm malzemeler bir tencereye alınır ve pişirilir soğuk kekin üzerine sıcak jöle dökülür ve küp küp doğranmış kuru meyvelerle süslenir ...


Yorumlar

Popüler Yayınlar