evde künefe

Malzemeler ;

500 gram tel kadayıf
100 gram künefe peyniri
200 gram tereyağı

Şerbeti için ;

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
İnce bir dilim limon

Yapılışı ;

Öncelikle şerbet malzemeleri bir tencereye alınır ve ağdalaşıp kıvam alana kadar kaynatılır .

Bir teflon tavanın tabanını ve kenarlarını tereyağla güzelce yağlanır .
Ardından tel kadayıflar tereyağının kalan kısmıyla harmanlanır ve tereyağıyla karıştırılır .
Bu işlem yapıldıktan sonra kadayıfın yarısı tavanın altına döşenir .
Bu katın üzerine peynir rendelenir .
Peynir rendelendikten sonra kalan kadayıf üste döşenir ve güzelce elinizle sıkıştırılır .
Kısık ateşte arkalı önlü kızartılır .
Künefe sıcak şerbet ılık olmalıdır .
İsteğe göre şam fıstığıyla süslenir ...


Yorumlar

Popüler Yayınlar