kaldırık sarması

Malzemeler ;

1 kilogram kaldırık yaprağı

İç harcı için ;

2 su bardagı kavrulmuş mısır unu
1 su bardağı su
Tuz

Sosu için ;

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süzme yoğurt
4 dal taze sarımsak
Tuz

Yapılışı ;

Yapraklar kaynamış suyun içine daldırılır 10 saniye sonra çıkarılır .
Kaynar suyun içinde fazla kalırsa erir yapraklar .
İç harcının malzemelerini bir kaba alın bir hamur elde edin ve bu hamuru yaprakların içine koyarak sarın .
Bütün işlem bitince tencerenin içine 2 su bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.
Yoğurtları derin bir kaba alın pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpma teliyle çırpın .
Sarımsakları ince ince kıyın yoğurdun içine tuzla birlikte ekleyin .
Soğuyan sarmaların üzerine dökerek servis yapın ...


Yorumlar

Popüler Yayınlar