erişte yapımı
Malzemeler ;
1 kilo un
Kulak memesi kıvamını alacak kadar su
Tuz
Yapılışı ;
Un bir kaba alınır ortası havuz şeklinde açılır su yavaş ve kontrollü olarak eklenir kıvamlı güzel bir hamur elde edilir .
Yoğurulan hamur 15 dakika dinlendirilir .
Dinlenen hamur bezelere ayrılır .
İlk yapılan bezeden başlanarak yufka açılır açılan yufkanın üzerine un serpilerek uzun şeritler kesilir bu şeritler üst üste koyulur ve erişte boyutlarında kesilir .
Kışlık için hazırlanıyorsa sofra bezine yayıp kuruttuktan sonra saklayın ....
1 kilo un
Kulak memesi kıvamını alacak kadar su
Tuz
Yapılışı ;
Un bir kaba alınır ortası havuz şeklinde açılır su yavaş ve kontrollü olarak eklenir kıvamlı güzel bir hamur elde edilir .
Yoğurulan hamur 15 dakika dinlendirilir .
Dinlenen hamur bezelere ayrılır .
İlk yapılan bezeden başlanarak yufka açılır açılan yufkanın üzerine un serpilerek uzun şeritler kesilir bu şeritler üst üste koyulur ve erişte boyutlarında kesilir .
Kışlık için hazırlanıyorsa sofra bezine yayıp kuruttuktan sonra saklayın ....



Yorumlar
Yorum Gönder