Patlamış mısır

Malzemeler:

1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı cin mısır
Tuz

Yapılışı :

Sıvı yağ , tuz büyükce bir tencereye koyulur ısıtılır ve ardından mısır eklenir tencerenin kapağı kapatılır arada bir tencere sallanır ki mısırlar yanmasın hepsi patlayan mısırlar afiyetle yenir :) ...




Yorumlar

  1. merhaba. ben biçok tarifinizi denedim. hepside çok güzel oldu. eşim çok severek yiyor. ama bu tarifi tutturamadm. sanırım tuz miktarını ayarlayamıyrm. tuzu ne kadar dökmemiz lazm acaba? bide haşlanmış yumurta tarifiniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarife yapmis oldugunuz yorumda ironi seziyorum degerli takipcim.
      Bu tarifin asil amaci ortanca ablamin vakti zamaninda cin misiri suda patlatmaya calismasidir ne yazik ki bilmiyordu yag kullanilmasi gerektigini .
      Haslanmis yumurta tarifini en kisa zamanda paylasacagim 😊😊😊😊.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar