Ev ekmeği
malzemeler
Tamamen hepsi göz kararı ama harika bir ekmek oldu sünger gibi yumuşacık.
Un, tuz, şeker, bir paket kuru maya, zeytinyağı ve ılık su.
Maya şeker ve bir miktar ılık su bir bardakta karıştırılır on dakika mayanın aktifleşmesi beklenir.
Sonrasında işlem çok basit
Hamur çok sert olmayacak şekilde yoğurulur. Bir saat dinlendirilir. Sonra fırın 40 dereceye getirilir ve hamur yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulur üzerine bıçak ile çizikler yapılır bir saat kadar tekrar mayalanması için fırında dinlendirilir. Mayalanmış, büyümüş hamurun üzerine yoğurt ve yumurta karışımı sürülür 180 derece fırımda pişilir 🤤. Afiyet olsun 😍.
Ertesi gün isterseniz benim yaptığım gibi işe götürün yanına sıcak çay inanın ki başka bir şeye ihtiyaç olmuyor.
Tamamen hepsi göz kararı ama harika bir ekmek oldu sünger gibi yumuşacık.
Un, tuz, şeker, bir paket kuru maya, zeytinyağı ve ılık su.
Maya şeker ve bir miktar ılık su bir bardakta karıştırılır on dakika mayanın aktifleşmesi beklenir.
Sonrasında işlem çok basit
Hamur çok sert olmayacak şekilde yoğurulur. Bir saat dinlendirilir. Sonra fırın 40 dereceye getirilir ve hamur yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulur üzerine bıçak ile çizikler yapılır bir saat kadar tekrar mayalanması için fırında dinlendirilir. Mayalanmış, büyümüş hamurun üzerine yoğurt ve yumurta karışımı sürülür 180 derece fırımda pişilir 🤤. Afiyet olsun 😍.
muhteşem görüntü...
YanıtlaSil