Kahvaltılık salça
Evet arkadaşlar bir başka güzel lezzet ile karşınızdayım ve gerçekten uğraştığıma değer bir tarif oldu.
Eşim kahvaltılık salça çok sever yoksa inanın yapmazdım 🥰 ama eşim sevdiği için akan sular durdu ve ben mutfağa girdim yoksa mangal başına mı geçtim demeliyim 🙃 ❤️.
Cuma günü alışverişini yapmıştım bugün gittik köy evimize bir kaç saat içinde salçamız hazırdı 🤤.
Bence sizde yapın bence yapmalısınız 😌 pişman olmayacaksınız.
Aşağıya bırakıyorum tarifi kış gelmeden kırmızı biber, domates ve patlıcan mevsimi geçmeden mutlaka yapın hazır edin bu tarifimi benden ufak bir tavsiye 🙈.
Kahvaltılık salça tarifi
6 kilogram kırmızı kapya biber
5 kilogram petenek domates
3 kilogram patlıcan
2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Bütün sebzeleri yıkadıktan sonra bir güzel sırayla ister mangalda ister fırınınızda közleyin.
Domatesleri közlerken hemen kabukları soyulacak kadar közlemeniz yeterli suyunu çıkartıp ezmenizi tavsiye etmiyorum mangalda.
Közlenen biber, patlıcan ve domateslerinizi bir güzel soyun-temizleyin.
Biberlerinizi soyduktan sonra mutlaka yıkamalısınız tohumlarından arınması için.
Temizlenen patlıcanları büyük bir tencerede zeytinyağıyla bir güzel kavurun ardından temizleyip doğradığınız biberleri ekleyin bir üç dakika kadar birlikte kavurun.
En sona domateslerinizi ilave edin.
Bir güzel tuzunu ekledikten sonra en az 30 dakika kısık ateşte ağır ağır kaynatın fazla suyu buharlaşsın, gitsin.
Tadından tuzundan emin olduğunuz anda altını kapatın salçanızın ve bıztttt yapacağız blendırdan geçirip homojen bir kıvam elde ettikten sonra beş dakika kadar kaynatıp kavanozlara doldurup, kapaklarını kapatacağız.
Bu kadar herkese afiyet olsun ❤️🥰.
Mutlaka kavanozlarınızın kapakları yeni olsun.
Kavanozları kullanmadan kaynar suyun içinde bekletin.
Kapakları kaynar suda bekletin ki kapakların içindeki plastik güvenlik çemberleri şişsin ve kapanma anında sıkıca kapanıp açılmasınlar.
#kahvaltılıksalça #kışlık #kışlıkhazırlığı #salça #salçatarifi #kışlıksalçatarifi #domatessalçası #bibersalçası #karışıksalça
Yorumlar
Yorum Gönder